ID 4124
ANEXA 3
A. Cuantumul tarifului perceput pentru activitatea de control oficial sanitar-veterinar în unităţile care produc alimente de origine animală prevăzute la pct. I din anexa nr. 1 la Norma sanitară veterinară privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de control oficial sanitar-veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unităţile care produc alimente de origine animală, aprobată prin Ordinul preşedintelui ANSVSA nr. 64/2007.
Tabelul 11Lex
________________________________________________________________________________
Activitate Specificaţie Tariful
________________________________________________________________________________
1. Abatorizare a) carne de vită de la:
- bovine adulte - 5 euro/animal
- tineret bovin - 2 euro/animal
b) solipede şi ecvidee - 3 euro/animal
c) carne de porc: animale cu greutatea
carcasei:
- mai mică de 25 kg - 0,5 euro/animal
- egală sau mai mare de 25 kg - 1 euro/animal
d) carne de oaie şi carne de capră,
animale cu greutatea carcasei:
- mai mică de 12 kg - 0,15 euro/animal
- egală sau mai mare de 12 kg - 0,25 euro/animal
e) carne de pasăre:
#M14
- păsări din genul Gallus, bibilici - 0,005 euro/animal
- [liniuţa a doua] *** Abrogată
#B
- raţe şi gâşte - 0,01 euro/animal
- curci - 0,025 euro/animal
- carne de iepure de fermă - 0,005 euro/animal
#M14
- prepeliţe şi potârnichi - 0,002 euro/animal
________________________________________________________________________________
#B
2. Tranşare a) carne de vită, carne de viţel, - 2 euro/tonă
carne de porc, carne de solipede/
ecvidee, carne de oaie şi carne de
capră (carcasă, semicarcasă şi sferturi)
b) carne de pasăre şi carne de iepure - 1,5 euro/tonă
de fermă
c) carne de vânat de fermă şi carne de
vânat sălbatic:
- păsări vânat mic şi vânat terestru - 1,5 euro/tonă
- carne de ratite (struţ, emu, nandu) - 3 euro/tonă
- carne de mistreţ şi de rumegătoare - 2 euro/tonă
________________________________________________________________________________
#M14
3. *** Abrogat
________________________________________________________________________________
4. Manipularea a) păsări vânat mic - 0,005 euro/animal
cărnii de b) vânat mic terestru - 0,01 euro/animal
vânat c) ratite (struţ) - 0,5 euro/animal
d) mamifere terestre: - mistreţ - 1,5 euro/animal
- rumegătoare - 0,5 euro/animal
________________________________________________________________________________
#B
5. Procesarea - lapte materie primă intrat la - 0,5 euro/tonă
laptelui procesare
________________________________________________________________________________
6. Producerea a) prima punere pe piaţă a produselor - 1 euro/tonă
şi punerea de pescuit comercial şi de acvacultură pentru primele 50 de
pe piaţă a tone valorificate
produselor lunar
de pescuit - 0,5 euro/tonă
comercial şi peste limita de 50 de
acvacultură tone
b) prima vânzare pe piaţa de peşte a - 0,5 euro/tonă
produselor de pescuit comercial şi pentru primele 50 de
acvacultură tone recepţionate
lunar
- 0,25 euro/tonă
peste limita de 50 de
tone
c) prima vânzare în cazul lipsei - 1 euro/tonă
gradării sau al gradării insuficiente primele 50 de
pentru prospeţime şi/sau dimensiune, tone valorificate
în conformitate cu prevederile pentru lunar
Regulamentului Comisiei nr. 103/76*) şi
ale Regulamentului Comisiei nr. 104/76
- 0,5 euro/tonă
peste limita de 50 de
tone
d) procesarea produselor de pescuit - 0,5 euro/tonă
comercial şi de acvacultură peşte intrat la
procesare
________________________________________________________________________________
#CIN
*) Sintagma "prevederile pentru Regulamentului Comisiei nr. 103/76" nu este corectă din punct de vedere gramatical, însă ea este reprodusă exact în forma în care a fost publicată la pagina 83 din Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 611 bis din 18 august 2014.
#M14
________________________________________________________________________________
7. *** Abrogat
________________________________________________________________________________
#M19
8. Procesare - produse din carne, carne tocată, - 1 euro/tonă produse
carne/ carne preparată, carne separată mecanic finite
producere
carne tocată,
carne
preparată,
carne separată
mecanic
________________________________________________________________________________
9. Ambalare - 0,5 euro/tonă ouă
ouă de consum recepţionate
________________________________________________________________________________
10. Activităţi - produse de origine animală - 0,5 euro/tonă produse
generale de origine animală
recepţionate
________________________________________________________________________________
NOTĂ:
a) În cazul în care în aceeaşi unitate se desfăşoară activităţi de abatorizare şi tranşare se va percepe numai tariful pentru abatorizare, pentru loturile tăiate în aceeaşi unitate, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
b) Tariful pentru tranşare prevăzut la pct. 2 se percepe pentru carcasele, semicarcasele, sferturile de carcase şi piesele care sunt recepţionate în vederea tranşării în unităţile de tranşare, unităţile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, unităţile de procesare, carmangerii şi măcelării.
c) Tariful prevăzut la pct. 8 se percepe pentru unităţile de procesare carne, unităţile de carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic independente care nu desfăşoară activitate de tranşare.
d) În cazul în care în aceeaşi unitate se desfăşoară activităţi de abatorizare, tranşare şi procesare carne/producere carne tocată, carne preparată, carne separată mecanic, se va percepe doar tariful pentru abatorizare, respectiv tariful cuprins la pct. 1.
e) Produsele de origine animală depozitate în depozite integrate în unităţile producătoare, precum şi în alte depozite autorizate sanitar-veterinar aparţinând aceleiaşi unităţi, aflate în aceeaşi localitate şi în alte localităţi, precum şi produsele de origine animală livrate de unitatea producătoare altei unităţi în baza unui contract de franciză nu se tarifează.
f) În cazul în care fermele piscicole aparţin aceleiaşi unităţi de procesare se va percepe doar tariful prevăzut la pct. 6 lit. d).
#M24
B. TARIF
pentru cheltuielile de personal care desfăşoară activitatea de control oficial în unităţile de prelucrare, procesare, depozitare, transport, valorificare şi comercializare a produselor şi subproduselor alimentare de origine nonanimală
Tabelul 12Lex
____________________________________________________________________________
|Nr. | Etapele aferente | Cheltuieli | Cheltuieli | Total |
|crt.| realizării unui control | pentru | necesare | cheltuieli/h |
| | oficial în domeniul | salariu/ | perfecţionării/ | (lei) |
| | alimentar | persoană/h | persoană/h | |
| | | (lei) | (lei) | |
|____|_________________________|____________|_________________|______________|
| 1 | Pregătirea controlului, | 23 | 1 | 24 |
| | studierea facilităţilor | | | |
| | şi documentaţiei | | | |
| | deţinute de operatorii | | | |
| | economici, astfel încât | | | |
| | să fie capabili să îşi | | | |
| | îndeplinească | | | |
| | atribuţiile în mod | | | |
| | adecvat | | | |
|____|_________________________|____________|_________________|______________|
| 2 | Realizarea controlului | 23 | 1 | 24 |
|____|_________________________|____________|_________________|______________|
| 3 | Analiza activităţii de | 23 | 1 | 24 |
| | control şi stabilirea | | | |
| | concluziilor | | | |
|____|_________________________|____________|_________________|______________|
| | TOTAL | 69 | 3 | 72 |
|____|_________________________|____________|_________________|______________|
C. TARIF
pentru acţiunile de prelevare de probe efectuate în vederea controlului oficial al alimentelor de origine nonanimală
Tabelul 13Lex
____________________________________________________________________________
| | Loturi </=| Loturi > |
| | 15 tone | 15 tone |
| | lei | lei |
| | (indexat*)| (indexat*)|
|____________________________________________________|___________|___________|
| Distanţa până la locul de prelevare </= 80 km | 72 lei | 85 lei |
|____________________________________________________|___________|___________|
| Distanţa până la locul de prelevare > 80 km | 100 lei | 107 lei |
|____________________________________________________|___________|___________|
#M27
D. TARIF
pentru înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul:
Tabelul 14Lex
_____________________________________________________________________
|Nr. | Unitatea |Tariful de |
|crt.| |înregistrare|
| | |- lei/ |
| | |unitate - |
|____|___________________________________________________|____________|
| 1 | Carne, lapte şi produse din lapte: carmangerie, | 376 |
| | măcelărie, centru de sacrificare a păsărilor şi/ | |
| | sau a lagomorfelor la nivelul fermei sau al | |
| | exploataţiei, centru de prelucrare a laptelui | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Exploataţie de producţie a laptelui | 10 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Activităţi de vânzare directă a produselor primare| 10 |
| | de origine animală în cantităţi mici, cu excepţia | |
| | vânzării directe a laptelui crud prin intermediul | |
| | automatelor | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Automat de vânzare a laptelui crud | 50 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Centru de colectare a vânatului sălbatic | 250 |
|____|___________________________________________________|____________|
| 2 | Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte | 250 |
| | produse din miere şi ouă de consum: centru de | |
| | prelucrare a peştelui integrat în ferma de | |
| | acvacultură, magazin de desfacere a peştelui, | |
| | pescărie, centru de colectare a batracienilor, | |
| | gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, | |
| | centru de extracţie, colectare a mierii şi a altor| |
| | produse apicole, centru de colectare a ouălor | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin de | 126 |
| | desfacere a mierii de albine şi a altor produse | |
| | apicole | |
|____|___________________________________________________|____________|
| 3 | Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de | 376 |
| | comercializare a alimentelor şi unităţi care | |
| | desfăşoară alte activităţi în domeniu: unitate de | |
| | alimentaţie publică, laborator de cofetărie şi/sau| |
| | patiserie, pensiuni turistice, unităţi de vânzare | |
| | prin internet, staţie de spălare şi dezinfecţie a | |
| | mijloacelor de transport; alte unităţi de vânzare | |
| | cu amănuntul | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin | 250 |
| | alimentar, depozit alimentar, catering | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Automate de vânzare a produselor alimentare | 360 |
| | a) înregistrare pentru 1 - 50 de automate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | b) înregistrare pentru 51 - 100 de automate | 493 |
| |___________________________________________________|____________|
| | c) înregistrare pentru 101 - 500 de automate | 625 |
| |___________________________________________________|____________|
| | d) înregistrare pentru 501 - 1.000 de automate | 809 |
| |___________________________________________________|____________|
| | e) înregistrare pentru mai mult de 1.000 de | 1.071 |
| | automate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Târg/expoziţie de produse alimentare, piaţă angro | 357 |
| | de legume-fructe | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Puncte gastronomice locale | 110 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi mobile de comercializare a alimentelor | 250 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Hipermarket/Supermarket | 629 |
|____|___________________________________________________|____________|
| 4 | Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor| 250 |
| | şi legumelor | |
| | Unităţi de prelucrare a cartofilor şi de producţie| |
| | a produselor din cartofi în scop alimentar | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi de conservare şi fabricare/obţinere a | 250 |
| | sucurilor/concentratelor de fructe şi legume | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi de fabricare/obţinere a produselor | 250 |
| | alimentare din fructe şi legume (inclusiv gemuri, | |
| | marmelade şi jeleuri) | |
|____|___________________________________________________|____________|
| 5 | Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a | 376 |
| | grăsimilor vegetale şi animale | |
| | Unităţi pentru producţia/obţinerea şi prelucrarea | |
| | uleiurilor vegetale brute şi rafinate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea margarinei, a | 376 |
| | amestecurilor pentru tartine şi a grăsimilor de | |
| | gătit combinate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru producţia făinii oleaginoase | 250 |
| | nedegresate | |
|____|___________________________________________________|____________|
| 6 | Activităţi de fabricare/obţinere a produselor de | 250 |
| | morărit, amidonului şi produselor din amidon | |
| | Unităţi de morărit şi măcinat | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul | 376 |
| | dejun şi a premixurilor | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, | 250 |
| | a glucozei, siropului de glucoză şi a maltozei | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru măcinarea legumelor | 250 |
|____|___________________________________________________|____________|
| 7 | Activităţi de fabricare a altor produse alimentare| 376 |
| | Unităţi pentru fabricarea/obţinerea pâinii, | |
| | produselor proaspete şi conservate de patiserie, | |
| | produselor proaspete şi uscate de panificaţie, | |
| | plăcintelor, checurilor, tartelor, biscuiţilor, | |
| | pişcoturilor, prăjiturilor conservate, fabricarea | |
| | produselor pentru gustări dulci sau sărate etc. | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor | 376 |
| | zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi | |
| | produselor din cacao etc. | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea/obţinerea macaroanelor, | 250 |
| | tăiţeilor, cuşcuşului, pastelor făinoase şi a | |
| | altor produse făinoase similare | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi | 376 |
| | fabricarea condimentelor | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare | 376 |
| | omogenizate şi alimentelor dietetice | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare | 250 |
| | congelate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare| 250 |
| | de origine nonanimală neclasificate în altă parte | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi de fabricare a produselor alimentare | 250 |
| | confiate/deshidratate (legume, fructe, coji de | |
| | fructe şi alte părţi de plante - confiate, | |
| | deshidratate, uscate, glasate sau cristalizate) | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru producţia, procesarea şi | 250 |
| | comercializarea ciupercilor | |
|____|___________________________________________________|____________|
| 8 | Activităţi de fabricare a băuturilor | 376 |
| | Unităţi pentru fabricarea/obţinerea alcoolului | |
| | etilic de fermentaţie şi a băuturilor alcoolice | |
| | distilate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea/obţinerea vinului, | 376 |
| | cidrului şi a altor vinuri din fructe | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea/obţinerea berii, a | 376 |
| | malţului şi a altor băuturi nedistilate obţinute | |
| | prin fermentaţie | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi | 376 |
| | băuturi răcoritoare nealcoolice | |
|____|___________________________________________________|____________|
| 9 | Alte activităţi | 250 |
| | Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a | |
| | produselor alimentare de origine nonanimală; | |
| | sifonărie | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi de fabricare a îngheţatei | 250 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi de fabricare a gheţii alimentare | 250 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Depozit alimentar/frigorific pentru produse de | 376 |
| | origine nonanimală | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Depozit pentru seminţe de consum | 250 |
| |___________________________________________________|____________|
| | Unităţi de comercializare a produselor alimentare | 376 |
| | de origine nonanimală congelate | |
| |___________________________________________________|____________|
| | Mijloc de transport al produselor de origine | 126 |
| | nonanimală | |
|____|___________________________________________________|____________|
#M18
E. TARIF
pentru activitatea de control oficial sanitar-veterinar în unităţile de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate, autorizate sanitar-veterinar potrivit legislaţiei în vigoare
Tabelul 15Lex
____________________________________________________________________________
|Nr. | Denumirea | Denumirea unităţii conform legislaţiei | Tariful |
|crt.| activităţii, | specifice | |
| | conform | | |
| | Clasificării | | |
| | activităţilor| | |
| | din economia | | |
| | naţională | | |
|____|______________|_____________________________________________|__________|
| 1.| Colectarea | Unităţi de procesare a subproduselor de |7 lei/tonă|
| | deşeurilor | origine animală care nu sunt destinate | |
| | nepericuloase| consumului uman, de categoriile 1, 2 şi 3 - | |
| | Tratarea şi | art. 24 alin. (1) lit. (a) din Regulamentul | |
| | eliminarea | (CE) nr. 1.069/2009 al Parlamentului | |
| | deşeurilor | European şi al Consiliului din 21 octombrie | |
| | nepericuloase| 2009 de stabilire a unor norme sanitare | |
| | | privind subprodusele de origine animală şi | |
| | | produsele derivate care nu sunt destinate | |
| | | consumului uman şi de abrogare a | |
| | | Regulamentului (CE) nr. 1.774/2002 şi art. 9| |
| | | lit. (b) şi (c) din Regulamentul (UE) nr. | |
| | | 142/2011 al Comisiei din 25 februarie 2011 | |
| | | de punere în aplicare a | |
| | | Regulamentului (CE) nr. 1.069/2009 al | |
| | | Parlamentului European şi al Consiliului de | |
| | | stabilire a unor norme sanitare privind | |
| | | subprodusele de origine animală şi produsele| |
| | | derivate care nu sunt destinate consumului | |
| | | uman şi de punere în aplicare a | |
| | | Directivei 97/78/CE a Consiliului în ceea ce| |
| | | priveşte anumite probe şi produse care sunt | |
| | | scutite de la controalele sanitar-veterinare| |
| | | la frontieră în conformitate cu directiva | |
| | | menţionată | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 2.| Colectarea | Unităţi de incinerare a subproduselor de | |
| | deşeurilor | origine animală şi a produselor derivate | |
| | nepericuloase| care nu sunt destinate consumului uman, de | |
| | Tratarea şi | categoriile 1, 2 şi 3 - art. 24 alin. (1) | |
| | eliminarea | lit. (b) din Regulamentul (CE) nr. | |
| | deşeurilor | 1.069/2009 | |
| | nepericuloase| | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 3.| Colectarea | Unităţi de coincinerare a subproduselor de | |
| | deşeurilor | origine animală şi a produselor derivate | |
| | nepericuloase| care nu sunt destinate consumului uman, de | |
| | Tratarea şi | categoriile 1, 2 şi 3 - art. 24 alin. (1) | |
| | eliminarea | lit. (c) din Regulamentul (CE) nr. | |
| | deşeurilor | 1.069/2009 | |
| | nepericuloase| | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 4.| Colectarea | Unităţi de combustie a subproduselor de | |
| | deşeurilor | origine animală şi a produselor derivate | |
| | nepericuloase| care nu sunt destinate consumului uman, de | |
| | Tratarea şi | categoriile 1, 2 şi 3 - art. 24 alin. (1) | |
| | eliminarea | lit. (d) din Regulamentul (CE) nr. | |
| | deşeurilor | 1.069/2009 şi cap. IV şi V din anexa III la | |
| | nepericuloase| Regulamentul (CE) nr. 142/2011 | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 5.| Fabricarea | Unităţi pentru producţia hranei animalelor | |
| | preparatelor | de companie - art. 24 alin. (1) lit. (e) din| |
| | pentru hrana | Regulamentul (CE) nr. 1.069/2009 | |
| | animalelor de| | |
| | companie | | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 6.| Colectarea | Unităţi pentru producţia îngrăşămintelor | |
| | deşeurilor | organice şi a amelioratorilor de sol | |
| | nepericuloase| obţinuţi prin prelucrarea subproduselor de | |
| | Tratarea şi | origine animală şi a produselor derivate | |
| | eliminarea | care nu sunt destinate consumului uman - | |
| | deşeurilor | art. 24 alin. (1) lit. (f) din Regulamentul | |
| | nepericuloase| (CE) nr. 1.069/2009 | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 7.| Colectarea | Unităţi pentru producţia de biogaz obţinut | |
| | deşeurilor | prin prelucrarea subproduselor de origine | |
| | nepericuloase| animală şi a produselor derivate care nu | |
| | Tratarea şi | sunt destinate consumului uman - art. 24 | |
| | eliminarea | alin. (1) lit. (g) din Regulamentul (CE) nr.| |
| | deşeurilor | 1.069/2009, cu excepţia unităţilor pentru | |
| | nepericuloase| producţia de biogaz prin utilizarea | |
| | | gunoiului de grajd | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 8.| Colectarea | Unităţi pentru producţia de compost obţinut | |
| | deşeurilor | prin prelucrarea subproduselor de origine | |
| | nepericuloase| animală şi a produselor derivate care nu | |
| | Tratarea şi | sunt destinate consumului uman - art. 24 | |
| | eliminarea | alin. (1) lit. (g) din Regulamentul (CE) nr.| |
| | deşeurilor | 1.069/2009, cu excepţia unităţilor pentru | |
| | nepericuloase| producţia de compost obţinut din gunoi de | |
| | | grajd | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 9.| Colectarea | Unităţi pentru manipularea subproduselor de | |
| | deşeurilor | origine animală care nu sunt destinate | |
| | nepericuloase| consumului uman - art. 24 alin. (1) lit. (h)| |
| | Depozitări | din Regulamentul (CE) nr. 1.069/2009 | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 10.| Colectarea | Unităţi pentru depozitarea subproduselor de | |
| | deşeurilor | origine animală care nu sunt destinate | |
| | nepericuloase| consumului uman - art. 24 alin. (1) lit. (i)| |
| | | din Regulamentul (CE) nr. 1.069/2009, cu | |
| | | excepţia unităţilor destinate depozitării | |
| | | gunoiului de grajd | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 11.| Colectarea | Unităţi pentru depozitarea produselor | |
| | deşeurilor | derivate care nu sunt destinate consumului | |
| | nepericuloase| uman - art. 24 alin. (1) lit. (j) din | |
| | | Regulamentul (CE) nr. 1.069/2009 | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 12.| Prelucrarea | Unităţi de abatorizare/tranşare care deţin | |
| | şi | autorizaţie sanitar-veterinară pentru | |
| | conservarea | sacrificarea rumegătoarelor şi a | |
| | cărnii | nerumegătoarelor, conform | |
| | | Regulamentului (CE) nr. 853/2004 al | |
| | | Parlamentului European şi al Consiliului din| |
| | | 29 aprilie 2004 de stabilire a unor norme | |
| | | specifice de igienă care se aplică | |
| | | alimentelor de origine animală, şi care | |
| | | expediază materii de categoria 3 provenite | |
| | | de la nerumegătoare pentru producţia de | |
| | | proteine animale prelucrate destinate | |
| | | producţiei furajelor combinate pentru | |
| | | animalele de acvacultură | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 13.| Colectarea | Unităţi de procesare de categoria 3, | |
| | deşeurilor | autorizate sanitar-veterinar, conform | |
| | nepericuloase| Regulamentului (CE) nr. 1.069/2009, care | |
| | Tratarea şi | utilizează materii de categoria 3 provenite | |
| | eliminarea | de la rumegătoare şi nerumegătoare pentru | |
| | deşeurilor | producţia de proteine animale prelucrate şi | |
| | nepericuloase| care produc proteine animale prelucrate | |
| | | provenite de la animale nerumegătoare, în | |
| | | scopul utilizării acestora pentru producţia | |
| | | de furaje combinate destinate animalelor de | |
| | | acvacultură | |
|____|______________|_____________________________________________| |
| 14.| Colectarea | Cimitir pentru animale de companie | |
| | deşeurilor | | |
| | nepericuloase| | |
| | Tratarea şi | | |
| | eliminarea | | |
| | deşeurilor | | |
| | nepericuloase| | |
|____|______________|_____________________________________________|__________|
NOTĂ:
În cazul operatorilor care deţin atât unităţi pentru depozitarea/manipularea subproduselor de origine animală/produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman, cât şi unităţi de procesare/incinerare/coincinerare/producţie îngrăşăminte organice/amelioratori de sol, la acelaşi punct de lucru, taxarea se va efectua astfel: 50% din tariful prevăzut în prezenta anexă va fi perceput la unităţile de depozitare/manipulare şi 50% la celelalte unităţi de neutralizare.