8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

null Programul de Convergență respectă recomandările specifice de țară ale Comisiei Europene

Guvernul a adoptat astăzi Memorandumul privind Programul de Convergență al României pentru perioada 2021 – 2024, care urmează să fie transmis Comisiei Europene pentru coordonarea politicilor economice și bugetare în cadrul Uniunii, ca parte a Semestrului European. Totodată, măsurile cuprinse în cadrul acestuia răspund recomandărilor specifice de țară pentru România.

Programul adoptat prezintă traiectoria și măsurile necesare pentru consolidarea finanțelor publice într-o manieră sustenabilă și echilibrată, care să nu afecteze capacitatea României de a sprijini economia și de a promova investițiile, ca modalitate de susținere a unei creșteri economice durabile. Programul de Convergență are la bază prevederile Strategiei fiscal-bugetare și prognoza cadrului macroeconomic pe termen mediu 2021-2024. Potrivit estimărilor, recuperarea economică va fi completă în acest an, iar ritmul anual de creștere pe termen mediu se va apropia de 5%, susținută de bugetele în creștere pentru investiții publice. Nivelul datoriei publice este estimat să rămână la un nivel sustenabil, sub valoarea de referință de 60% din PIB stabilit prin Tratatul de la Maastricht, în condițiile reducerii graduale a deficitului bugetar către un nivel inferior plafonului de 3% din PIB în 2024.

De asemenea, Programul reflectă investițiile planificate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care se așteaptă să genereze o contribuție anuală pozitivă la creșterea economică pe termen mediu de aproape 1 punct procentual.

Începând cu anul 2020, România face obiectul Procedurii de deficit excesiv - din cadrul Pactului de Stabilitate și Creștere, ca urmare a depășirii limitei de deficit bugetar de 3% din PIB în anul 2019. Comisia Europeană urmează să reevalueze în această lună situația bugetară a României pe baza informațiilor transmise prin Programul de Convergență și ne așteptăm la o analiză pozitivă din partea acesteia, iar recomandările specifice de țară din acest an să reflecte obiectivele noastre de politici economice.

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

02.04.2024
Ministerul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP

Ministerul Finanțelor a virat, luni, 1 aprilie a.c., în conturile CEC Bank, suma stabilită prin 15.284 titluri de plată emise până la 31.10.2023 de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. citeste mai multDespreMinisterul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP »


01.04.2024
Anunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A.

Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al Exim Banca Românească S.A.,anunță prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul procedurii de recrutare și selecție a 9 (nouă) membri ai Consiliului de administrație al Exim Banca Românească S.A., respectiv până la data de 15.04.2024 citeste mai multDespreAnunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A. »


Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024