Asset Publisher

Contactați-ne:
Școala de Finanțe Publice și Vamă
Bulevardul Libertății, nr. 16, Sector 5, București
Telefon: 021.226.1081
E-mail: publicinfo@mfinante.gov.ro

Cine suntem?

Școala de Finanțe Publice şi Vamă s-a înființat la 26 octombrie 2000, în baza proiectului de înfrățire "School of Public Finance", între Ministerul Finanțelor Publice din România și Ministerul Finanțelor din Olanda.
Școala de Finanțe Publice și Vamă asigură un cadru unitar de abordare a măsurilor de îmbunătățire a calității procesului de formare profesională în Ministerul Finanțelor Publice și în structurile subordonate acestuia.
Școala de Finanțe Publice și Vamă elaborează și derulează programe de formare profesională, cu scopul dezvoltării competențelor, cunoștințelor și abilităților personalului ministerului și al structurilor subordonate, conform prevederilor art.3 alin.(1) pct.88 din Hotărârea Guvernului nr.34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, cu modificările și completările ulterioare.
În conformitate cu prevederile art.19.lit.b2 și b3 din Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare, începând cu anul 2014, Ministerul Finanțelor Publice, prin Școala de Finanțe Publice și Vamă, coordonează și organizează atestarea cunoștințelor în domeniul Sistemului European de Conturi dobândite de conducătorii compartimentelor financiar-contabile aflați în funcție, precum și de persoanele care solicită obținerea certificatului de atestare.
Școala de Finanțe Publice și Vamă este centru acreditat E.C.D.L. România (European Computer Driving Licence), din anul 2005, asigurând examinarea personalului ministerului și al instituțiilor din subordinea acestuia, la standardele impuse de E.C.D.L. România.

Misiune
Misiunea noastră constă în îmbunătățirea și dezvoltarea performanțelor profesionale ale resurselor umane, prin dobândirea de noi competențe (cunoștințe, aptitudini, calități și abilități), în raport cu tendințele din domeniul formării profesionale și al dezvoltării tehnologice.

Setul nostru de valori: competență, performanță, flexibilitate, integritate.

Viziune
Privim formarea profesională ca pe un model de reușită care își propune să găsească răspunsuri la tendințe ca: digitalizarea, flexibilitatea profesională, prin asocierea competențelor specifice profesiei cu competențele interprofesionale și cultura generală.
Formarea profesională deschide perspective în direcția dezvoltării individuale, adaptate la fiecare etapă din cariera profesională.

Linii strategice

  • Îmbunătățirea continuă a formării profesionale;
  • Întărirea rolului Școlii de Finanțe Publice și Vamă ca furnizor de formare;
  • Îmbunătățirea procesului de atestare a cunoștințelor în domeniul Sistemului European de Conturi;
  • Consolidarea competențelor profesionale și lingvistice (de limbă engleză și franceză) ale personalului, prin formatori interni și/sau externi;
  • Parteneriate și proiecte strategice de colaborare cu alte instituții, în domeniile de competență ale ministerului, pentru dezvoltarea unor activități comune: E.C.D.L., stagii de practică, internship, educație financiară, formare profesională, educație și istorie financiară etc.

Ce facem?
Școala de Finanțe Publice și Vamă, ca direcție în cadrul ministerului:

  • Organizează și derulează activitățile și programele de formare profesională, pentru personalul din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și unităților subordonate acestuia;
  • Organizează examenul de atestare a cunoștințelor în domeniul Sistemului European de Conturi (S.E.C.) dobândite de conducătorii compartimentelor financiar-contabile aflați în funcție, precum şi de celelalte persoane care solicită obținerea certificatului de atestare;
  • Coordonează strategiile de practică a studenților și Programul Oficial de Internship al Guvernului României, în minister și în unitățile subordonate;
  • Colaborează cu diferite instituțiiși dezvoltă parteneriate, pe plan intern şiinternațional, în domeniile specifice ale ministerului