8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

null Întâlnirea ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, cu ministrul de stat pentru politici comerciale în Departamentul Internațional de Comerț al Marii Britanii, Greg Hands

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit astăzi cu ministrul de stat pentru politici comerciale în Departamentul Internațional de Comerț al Marii Britanii, Greg Hands, aflat împreună cu echipa sa la București pentru a purta discuții cu oficiali ai statului și reprezentanți ai mediului de afaceri din România, privind climatul economic actual și potențialele căi de cooperare și consolidare a relațiilor comerciale dintre Marea Britanie și România, în condițiile post-Brexit.

În cadrul întrevederii, ministrul Alexandru Nazare și-a exprimat deschiderea de a consolida relațiile cu Marea Britanie, subliniind oportunitatea atragerii de investiții străine directe în contextul în care România prezintă un grad ridicat de competitivitate fiscală în regiune.

"Nevoile de dezvoltare ale României exced sumele pe care le avem la dispoziție în momentul de față din fonduri structurale, de aceea consider că țara noastră poate beneficia de experiența Marii Britanii în privința atragerii de fonduri private în economie. Este necesar să adoptăm un model funcțional care să ajute și să susțină economia României, mediul de afaceri și relațiile cu investitorii străini", a declarat Alexandru Nazare.

Totodată, ministrul român de finanțe a subliniat faptul că bugetul pentru anul 2021, recent adoptat de către Parlament, prevede un nivel istoric al investițiilor statului, concomitent cu reducerea deficitului și înscrierea României pe o traiectorie de ajustare fiscală sustenabilă. Alexandru Nazare a reiterat solicitarea pentru sprijinul Marii Britanii în vederea aderării României la Organizația de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Greg Hands și-a exprimat aprecierea față de relațiile foarte bune dintre Marea Britanie și România, arătându-și totodată deschiderea de a oferi sprijin în consolidarea și extinderea relațiilor comerciale dintre cele două state. De asemenea, ministrul a prezentat instrumentele financiare puse la dispoziție de către Marea Britanie prin UKEF (UK Export Finance), de aproximativ 4 miliarde de lire, în vederea finanțării unor proiecte de investiții, în măsura în care acestea se înscriu în criteriile de eligibilitate.

Ministrul britanic, Greg Hands, este un apropiat al României, fiind deja la cea de-a opta sa vizită în țara noastră, din anul 1988 până în prezent.

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

02.04.2024
Ministerul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP

Ministerul Finanțelor a virat, luni, 1 aprilie a.c., în conturile CEC Bank, suma stabilită prin 15.284 titluri de plată emise până la 31.10.2023 de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. citeste mai multDespreMinisterul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP »


01.04.2024
Anunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A.

Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al Exim Banca Românească S.A.,anunță prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul procedurii de recrutare și selecție a 9 (nouă) membri ai Consiliului de administrație al Exim Banca Românească S.A., respectiv până la data de 15.04.2024 citeste mai multDespreAnunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A. »


Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024