8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

null Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la întâlnirea cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru Economie: ”Venim cu un pachet de măsuri pentru susținerea economiei și a gospodăriilor în această perioadă complicată şi în același timp ne menținem angajamentele din PNRR”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, și comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, au trecut în revistă astăzi, 28 martie a.c., într-o întâlnire organizată la sediul Ministerului Finanțelor, principalele direcții de acțiune pentru atenuarea impactului crizei din Ucraina și măsurile luate de România pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cei doi oficiali au convenit că actuala criză generată de agresiunea rusă din Ucraina reclamă măsuri solidare și unitare ale Statelor Membre, iar continuarea reformelor și a investițiilor din planurile de redresare și reziliență trebuie să fie o parte a soluției în acest sens.

”România este în prima linie a eforturilor de sprijin a refugiaților din Ucraina, având în vedere că până acum au intrat în țara noastră peste 590 de mii de ucraineni, dintre care 80 de mii au rămas pe teritoriul țării noastre. Beneficiile acordate refugiaților includ măsuri active de integrare pe piața muncii sau în sistemul de educație. Am găsit înțelegere la nivelul Comisiei Europene la solicitările noastre de a acoperi o parte din costurile pentru refugiați din fonduri europene deja existente. Totodată, la nivel comunitar trebuie să continue analizele privind instrumentele de sprijin necesare, ținând cont de incertitudinile legate de durata și de amploarea crizei ucrainene. În același timp, vom veni în Guvern cu un pachet de măsuri prin care să răspundem provocărilor privind creșterea prețurilor la energie și impactul mai amplu al situației din Ucraina în privința lanțurilor de aprovizionare, a pieței alimentare sau a susținerii șomajului tehnic pentru agenții economici cei mai afectați și a inserției pe piața muncii a unor categorii defavorizate. Toate aceste măsuri vor fi promovate pe fondul menținerii tuturor angajamentelor României cu privire la reformele și investițiile din PNRR” , a subliniat ministrul Adrian Câciu.

La rândul său, comisarul european Paolo Gentiloni a apreciat stadiul implementării PNRR de către România și a dat asigurări că țara noastră va fi sprijinită în continuare în eforturile de susținere a refugiaților din Ucraina.

Comisarul european a subliniat necesitatea unor măsuri coordonate în spiritul unității și solidarității europene și în privința provocărilor de pe piața energiei. În acest sens, demnitarul a prezentat cele trei niveluri de intervenție ale Comisiei Europene: pe termen scurt pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor la energie, pe termen mediu în direcția achizițiilor comune și a construirii rezervelor de gaze și, în perspectivă, pentru întărirea strategiei de tranziție climatică.

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

02.04.2024
Ministerul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP

Ministerul Finanțelor a virat, luni, 1 aprilie a.c., în conturile CEC Bank, suma stabilită prin 15.284 titluri de plată emise până la 31.10.2023 de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. citeste mai multDespreMinisterul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP »


01.04.2024
Anunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A.

Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al Exim Banca Românească S.A.,anunță prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul procedurii de recrutare și selecție a 9 (nouă) membri ai Consiliului de administrație al Exim Banca Românească S.A., respectiv până la data de 15.04.2024 citeste mai multDespreAnunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A. »


Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024