8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

null Ministerul Finanțelor a îndeplinit toate jaloanele și țintele asumate prin PNRR în prima jumãtate a anului 2022

Ministerul Finanțelor continuă implementarea reformelor și investițiilor asumate prin Componenta 8 ”Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii”, cu un buget de 371,8 milioane de euro, din Planul Național de Redresare și Reziliențã (PNRR) și a reușit să îndeplinească în termen toate cele 4 jaloane și ținte asumate pentru primul semestru din acest an.

„Pentru Ministerul Finanțelor, Planul Național de Redresare și Reziliență este una dintre priorități. Toate reformele asumate prin acest document au ca scop îmbunătățirea calității vieții românilor, dar și creșterea veniturilor la bugetul de stat, mai ales în actualul context internațional extrem de complicat. Toate cele patru jaloane asumate, cu termen sfârșitul primului semestru din 2022, au fost realizate. În plus, ținta 220, prin care ne angajam conectarea a cel puțin 150.000 de case de marcat la sistemul electronic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost îndeplinită încă din ultimul trimestru al anului trecut și este inclusă în prima cerere de plată depusă de România la Comisia Europeană, în 31 mai a.c.” , a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Și jalonul 191, referitor la intrarea în vigoare a cadrului legislativ care prevede obligativitatea înrolării în Spațiul Privat Virtual (SPV) a tuturor contribuabililor persoane juridice a fost realizat din 2021, când a fost aprobată Ordonanța nr. 11/2021, pentru modificarea și completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale.

Jalonul 195, privind operaționalizarea/aprobarea Planului comun de acțiune al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și al Inspecției Muncii pentru prevenirea și limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru, a fost îndeplinit în 17 februarie 2022, când a fost aprobat Planul comun de acțiune privind organizarea controalelor fiscale în colaborare cu Inspecția Muncii. Planul vizeazã operatorii economici cu risc fiscal ridicat și, de asemenea, pe cei care reprezintă un risc din perspectiva utilizării muncii subdeclarate/nedeclarate.

Jalonul 200, care se referă la intrarea în vigoare a legislației prin care este reglementată metodologia de elaborare, monitorizare și raportare a programelor bugetare, a fost îndeplinit în 6 aprilie a.c., când a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei de elaborare și execuție a programelor bugetare.

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

02.04.2024
Ministerul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP

Ministerul Finanțelor a virat, luni, 1 aprilie a.c., în conturile CEC Bank, suma stabilită prin 15.284 titluri de plată emise până la 31.10.2023 de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. citeste mai multDespreMinisterul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP »


01.04.2024
Anunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A.

Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al Exim Banca Românească S.A.,anunță prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul procedurii de recrutare și selecție a 9 (nouă) membri ai Consiliului de administrație al Exim Banca Românească S.A., respectiv până la data de 15.04.2024 citeste mai multDespreAnunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A. »


Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024