Comunicate de presă

Asset Publisher

28.06.2024
Modificări la nivelul sistemelor naționale digitale implementate de MF: sancțiunile pentru e-Transport și e-TVA se amână pentru 1 ianuarie 2025, iar utilizarea e-Factura în regim B2C devine obligatorie de la 1 iulie 2025 pentru institutele/centrele culturale ale altor state

Guvernul României a analizat și aprobat actul normativ elaborat de Ministerul Finanțelor prin care se aduc o serie de modificări sistemelor digitale naționale e-Transport, e-TVA, e-Factura. citeste mai multDespreModificări la nivelul sistemelor naționale digitale implementate de MF: sancțiunile pentru e-Transport și e-TVA se amână pentru 1 ianuarie 2025, iar utilizarea e-Factura în regim B2C devine obligatorie de la 1 iulie 2025 pentru institutele/centrele culturale ale altor state »


21.06.2024
Noi măsuri pentru digitalizarea administrației fiscale: Au fost aprobate procedurile pentru implementarea decontului precompletat e-TVA

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței din 21 iunie, la propunerea Ministerului Finanțelor, o serie de acte normative, prin care s-au reglementat: citeste mai multDespreNoi măsuri pentru digitalizarea administrației fiscale: Au fost aprobate procedurile pentru implementarea decontului precompletat e-TVA »


19.06.2024
ASF, prin MF, propune plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie până la 30 septembrie 2024

Ministerul Finanțelor pune în dezbatere publică proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin care reglementează soluția temporară de prelungire până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a HG nr.1326/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule şi de tramvaie. citeste mai multDespreASF, prin MF, propune plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie până la 30 septembrie 2024 »


Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

null Concluziile participării ministrului Marcel Boloș la ECOFIN

Miniștrii de finanțe din UE au adoptat la reuniunea Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), desfășurată la Bruxelles în 16 ianuarie 2024, concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 și Analiza Anuală a Creșterii Sustenabile 2024, respectiv recomandarea pentru politica economică a zonei euro.

Este primul pas pentru inițierea procesului anual al Semestrului European pentru monitorizarea politicilor economice, de ocupare a forței de muncă și fiscale din statele membre.

Una dintre concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 este nevoia unei integrări mai bune a Procedurii privind Dezechilibrele Macroeconomice în cadrul de guvernanță economică, care este în curs de revizuire.

”Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investițiile, inclusiv pentru țările cu un spațiu fiscal mai mic cum este România, menținând în același timp finanțe publice solide”, a declarat ministrul Marcel Boloș la finalul ședinței.

Prioritățile președinției belgiene a Consiliului UE

Președinția belgiană a Consiliului UE și-a prezentat prioritățile pentru cele șase luni de mandat, cu precizarea că se va concentra pe finalizarea revizuirii guvernanței economice a Uniunii, pe continuarea sprijinului financiar acordat Ucrainei și pe legislația care reglementeaza uniunea bancară și pe cea a piețelor de capital. În plus, va continua lucrările pe marginea propunerilor privind un nou set de resurse proprii ale UE, pentru finalizarea revizuirii Cadrului Financiar Multianual și pentru revizuirea legislației referitoare la Codul Vamal.

De asemenea, miniștrii au luat act de stadiul impactului economic și financiar al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Comisia Europeană a prezentat o actualizare a situației economice și bugetare din Ucraina, după care au urmat discuții despre sprijinul financiar acordat de UE, precum și despre evoluțiile înregistrate în utilizarea activelor rusești înghețate și imobilizate.

Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024