Comunicate de presă

Asset Publisher

28.06.2024
Modificări la nivelul sistemelor naționale digitale implementate de MF: sancțiunile pentru e-Transport și e-TVA se amână pentru 1 ianuarie 2025, iar utilizarea e-Factura în regim B2C devine obligatorie de la 1 iulie 2025 pentru institutele/centrele culturale ale altor state

Guvernul României a analizat și aprobat actul normativ elaborat de Ministerul Finanțelor prin care se aduc o serie de modificări sistemelor digitale naționale e-Transport, e-TVA, e-Factura. citeste mai multDespreModificări la nivelul sistemelor naționale digitale implementate de MF: sancțiunile pentru e-Transport și e-TVA se amână pentru 1 ianuarie 2025, iar utilizarea e-Factura în regim B2C devine obligatorie de la 1 iulie 2025 pentru institutele/centrele culturale ale altor state »


21.06.2024
Noi măsuri pentru digitalizarea administrației fiscale: Au fost aprobate procedurile pentru implementarea decontului precompletat e-TVA

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței din 21 iunie, la propunerea Ministerului Finanțelor, o serie de acte normative, prin care s-au reglementat: citeste mai multDespreNoi măsuri pentru digitalizarea administrației fiscale: Au fost aprobate procedurile pentru implementarea decontului precompletat e-TVA »


19.06.2024
ASF, prin MF, propune plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie până la 30 septembrie 2024

Ministerul Finanțelor pune în dezbatere publică proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin care reglementează soluția temporară de prelungire până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a HG nr.1326/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule şi de tramvaie. citeste mai multDespreASF, prin MF, propune plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie până la 30 septembrie 2024 »


Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

null Promovarea investițiilor sociale în UE, dezbătută la ECOFIN. Ministrul Marcel Boloș: „Trebuie să reconciliem nevoile sociale cu principiile economiei de piață”

Miniștrii Muncii și Afacerilor Sociale din Uniunea Europeană li s-au alăturat săptămâna aceasta miniștrilor de Finanțe la reuniunea Consiliului Afaceri Economice și Financiare de la Bruxelles, pentru o dezbatere privind impactul pe care îl pot aduce investițiile sociale pentru economiile reziliente.

Demnitarii au evidențiat efectele pozitive ale reformelor sociale și ale investițiilor sociale asupra creșterii economice și sustenabilității fiscale și au dat exemple de reforme sociale și de ocupare a forței de muncă adoptate recent, care au avut un impact pozitiv asupra creșterii economice.

„Suntem într-un moment crucial în care trebuie să reconciliem nevoile sociale cu principiile economiei de piață. Când vine vorba de investiții sociale, trebuie să avem o abordare strategică mai inovatoare și să încercăm să identificăm echilibrul corect între politicile fiscale și cele sociale. Reformele orientate către stimularea ocupării forței de muncă și îmbunătățirea calității educației sunt elemente cheie în crearea unui mediu propice dezvoltării personale și profesionale a cetățenilor. Productivitatea și competitivitatea sunt, de asemenea, vitale pentru susținerea sustenabilității fiscale. Noi asupra acestui aspect ne concentrăm, pe construirea unei economii competitive, în care inițiativa privată și responsabilitatea individuală sunt încurajate, iar intervenția statului este eficientă și orientată către creștere și sustenabilitate”, a punctat ministrul Marcel Boloș.

Evaluarea Mecanismului de Redresare și Reziliență, pe agenda ECOFIN

De asemenea, agenda ECOFIN a cuprins o evaluare la jumătatea perioadei de implementare a Mecanismului de Redresare și Reziliență, cu accent pe progresele realizate până acum. Potrivit analizei, au fost deja plătite 225 mld. euro, iar aproximativ 75% din jaloanele și țintele planificate a fi atinse până la sfârșitul anului 2023, fie au fost deja evaluate de Comisia Europeană ca fiind îndeplinite în mod satisfăcător, fie sunt raportate de statele membre ca fiind finalizate. Consiliul UE va avea o dezbatere mai aprofundată pe această temă luna viitoare.

În plus, Consiliul a aprobat orientările pentru bugetul UE pe 2025, care vor constitui indicații politice pentru Comisie în vederea pregătirii bugetului de anul viitor.

Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024