Comunicate de presă

Asset Publisher

20.12.2024
Fidelis de iarnă: Investiții de peste 2,6 miliarde lei și un număr record de donatori-investitori

Fidelis VI din 2024, desfășurată între 9-18 decembrie, a înregistrat o valoare a subscrierilor de peste 2,6 miliarde lei. Ediția curentă s-a remarcat printr-un număr record de donatori-investitori care s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor”, desfășurată de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și Rock FM. Peste 382 milioane lei au fost investiți de către 3909 români care au donat sânge începând cu luna iulie a acestui an. citeste mai multDespreFidelis de iarnă: Investiții de peste 2,6 miliarde lei și un număr record de donatori-investitori »


12.12.2024
MF suplimentează cu 750 de milioane lei bugetul primei sesiuni de acord de finanțare în baza H.G. nr.300/2024

Ministerul Finanțelor majorează cu 750 milioane lei bugetul alocat inițial primei sesiuni de depunere a cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.300/2024 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea realizării de investiții și, astfel, bugetul se ridică la 1,5 miliarde lei. Inițiativa vine în sprijinul investitorilor care au accesat schema de ajutor de stat într-un număr ridicat și ale căror proiecte de investiții solicitau un ajutor de stat ce depășea cu mult valoarea bugetului de 750 milioane lei alocat inițial. citeste mai multDespreMF suplimentează cu 750 de milioane lei bugetul primei sesiuni de acord de finanțare în baza H.G. nr.300/2024 »


06.12.2024
Titlurile de stat Tezaur vor continua și în luna cadourilor cu dobânzi de până la 7,60%

Românii pot investi, începând de luni, 9 decembrie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale de 6,45%, 7,20% și, respectiv, 7,60%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. citeste mai multDespreTitlurile de stat Tezaur vor continua și în luna cadourilor cu dobânzi de până la 7,60% »


Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

null Modalitatea de raportare a informațiilor referitoare la impozitul pe profit

Prin Ordinul ministrului finanțelor nr.2048/2022 privind completarea reglementărilor contabile aplicabile operatorilor economici au fost transpuse prevederile Directivei (UE) 2021/2.101 a Parlamentului European şi a Consiliului din 24 noiembrie 2021 de modificare a Directivei 2013/34/UE în ceea ce priveşte prezentarea, de către anumite întreprinderi şi sucursale, de informaţii privind impozitul pe profit (Directiva CbCR), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr.429 din data de 1 decembrie 2021, aplicabile operatorilor economici.

Conform art.III și art.III1 din ordinul menționat, prevederile acestuia intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2023.
Ca urmare, primul an de raportare corespunde exercițiului financiar al anului 2023, raportul privind informațiile referitoare la impozitul de profit fiind publicat cel mai târziu până la data de 31 decembrie 2024.

Potrivit art.48c alin.(3) și (4) din Directiva contabilă, informațiile referitoare la impozitul pe profit pot fi raportate pe baza instrucţiunilor de raportare menţionate în secţiunea III părţile B şi C din anexa III la Directiva 2011/16/UE a Consiliului din 15 februarie 2011 privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal şi de abrogare a Directivei 77/799/CEE și „sunt prezentate utilizând un model comun și formate de raportare electronică cu citire automată. Comisia stabilește, prin intermediul unor acte de punere în aplicare, respectivul model comun și respectivele formate de raportare electronică.”

Având în vedere faptul că aceste formate nu au fost stabilite încă de către CE, operatorii economici vizați de cerințele de raportare care urmează să publice informaţiile privind impozitul pe profit până la data emiterii Regulamentului care să stabilească modelul comun și formatele de raportare electronică, se pot folosi de instrucţiunile de raportare menţionate în secţiunea III părţile B şi C din anexa III la Directiva 2011/16/UE a Consiliului din 15 februarie 2011 sau își pot stabili propriul format de raportare, raportul în cauză cuprinzând informațiile prevăzute de reglementările contabile aplicabile.

Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024