Comunicate de presă

Asset Publisher

null Adrian Câciu la întâlnirea cu Paolo Gentiloni, Comisar european pentru economie: ”Prioritatea Guvernului este de a reduce deficitul fiscal de TVA și de reducere a evaziunii fiscale. Ne menținem angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate și Creștere în 2024”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a avut astăzi, 18 ianuarie a.c., în marja reuniunii Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, o întâlnire cu Paolo Gentiloni, Comisarul european pentru economie. În cadrul discuției au fost prezentate măsurile bugetare ale Guvernului României în contextul asigurării sustenabilității finanțelor publice și propuneri privind modernizarea politicii de impozitare. În prezentarea sa, ministrul român a subliniat respectarea angajamentului de adoptare în timp util a bugetului pentru anul 2022, forma acestuia reușind să evite retragerea prematură a sprijinului bugetar pentru atenuarea efectelor crizei pandemice și să creeze spațiu fiscal, în același timp. În context, ministrul Adrian Câciu a pledat pentru atingerea unui echilibru între menținerea angajamentului țării noastre de revenire în limitele Pactului de Stabilitate și Creștere în anul 2024 și realizarea graduală a consolidării fiscale, ținând cont de nevoile ridicate de investiții publice. Cu privire la măsurile pentru susținerea investițiilor, ministrul român a menționat că, ”și în condițiile ajustării cheltuielilor totale, s-a asigurat majorarea semnificativă a cheltuielilor de investiții, cu peste 1pp, până la un nivel de 6,7% din PIB, în special prin utilizarea fondurilor externe nerambursabile puse la dispoziție de Uniunea Europeană”.

Un alt aspect important pe agenda reuniunii dintre ministrul Adrian Câciu și Comisarul Paolo Gentiloni a vizat politicile în domeniul impozitării.

Ministrul român a reiterat prioritatea Guvernului privind reducerea deficitului de TVA și de a combate evaziunea fiscală prin mecanisme puse la dispoziție atât de legislația națională, cât și de cea europeană. Astfel, în cadrul întâlnirii avute a fost prezentat mecanismul facturii electronice B2B pentru produsele cu risc fiscal ridicat, precum și sistemul E-Transport stabilite prin OUG 130/2021.

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

20.05.2025
MF continuă despăgubirea cetățenilor care dețin “CEC-uri cu limită de sumă“ pentru achiziţionarea de autoturisme DACIA

Ordinul nr.476/17.03.2025 privind prospectul de emisiune pentru despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziționării de autoturisme a fost publicat în Monitorul Oficial nr.344/17.04.2025. citeste mai multDespreMF continuă despăgubirea cetățenilor care dețin “CEC-uri cu limită de sumă“ pentru achiziţionarea de autoturisme DACIA »


12.02.2025
Erată - Anunț AMEPIP

În cuprinsul Anunțului privind selecția candidaților pentru posturile de președinte și doi vicepreședinți pentru Agentia pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), publicat de Secretariatul General al Guvernului în data de 22.01.2025, în GRILA DE EVALUARE POSTURI AMEPIP, la litera b) - competențe în administrația publicã, punctul nr. 1 - Cunoștințe, în loc de Legea 215/2001 se va citi OUG 57/2019. citeste mai multDespreErată - Anunț AMEPIP »


Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024