8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

null Standard & Poor’s reconfirmă ratingul de țară al României și perspectiva negativă

 

Agenția de rating Standard & Poor's a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, precum si perspectiva negativă.

Decizia agenției de rating are la bază nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe, dar și convingerea că guvernul care va fi numit după alegerile generale din decembrie anul curent va reduce dezechilibrele fiscale si va continua să ofere un sprijin fiscal amplu care să încurajeze redresarea economică în 2021.

În opinia Standard & Poor’s, deciziile privind politica fiscală din ultimii ani reprezintă motivul erodării sustenabilității finanțelor publice în România. Pe de altă parte, agenția a remarcat efortul actualului guvern de a răspunde pandemiei COVID-19 prin adoptarea unui pachet de măsuri fiscale și economice, a cărei amploare a fost estimată la 3% din PIB, destinat protejării companiilor și a locurilor de muncă.

Standard & Poors anticipează o revenire a economiei începând de anul viitor și o reluare a creșterii PIB cu 4% în anul 2021. De asemenea, agenția estimează că economia României va reveni la nivelul din anul 2019 începând cu 2022.

"Anunțul Standard & Poor's este o dovadă în plus că Guvernul actual a luat măsurile necesare și corecte pentru combaterea efectelor socio-economice ale crizei declanșate de pandemia COVID-19, precum și pentru asigurarea unor finanțe publice sustenabile. Prioritățile Ministerul Finanțelor Publice, în perioada imediat următoare, rămân implementarea măsurilor de sprijin pentru diminuarea efectelor negative ale actualei crize sanitare fără precedent precum și  adoptarea măsurilor necesare pentru relansarea rapidă a economiei României", a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Agenția consideră că factorii principali care ar putea contribui la îmbunătățirea perspectivei sunt asigurarea de către viitorul guvern a unei consolidări fiscale reale, care să conducă la stabilizarea finanțelor publice și a poziției externe a României.

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

02.04.2024
Ministerul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP

Ministerul Finanțelor a virat, luni, 1 aprilie a.c., în conturile CEC Bank, suma stabilită prin 15.284 titluri de plată emise până la 31.10.2023 de către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. citeste mai multDespreMinisterul Finanțelor a efectuat plata tuturor titlurilor de plată emise de ANRP »


01.04.2024
Anunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A.

Ministerul Finanțelor, în calitate de acționar majoritar al Exim Banca Românească S.A.,anunță prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor în cadrul procedurii de recrutare și selecție a 9 (nouă) membri ai Consiliului de administrație al Exim Banca Românească S.A., respectiv până la data de 15.04.2024 citeste mai multDespreAnunț privind prelungirea perioadei de depunere a candidaturilor pentru selecția membrilor consiliului de administrație al EXIM Banca Românească S.A. »


Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024