8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

30.04.2024
MF publică Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep la 29 iulie 2024

Ministerul Finanțelor anunță că de la 29.07.2024 se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.300/2024, pentru stimularea dezvoltării regionale prin investiţii ale căror costuri eligibile depășesc 50 milioane lei. Bugetul total al schemei este de 2,25 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ 450 milioane euro. citeste mai multDespreMF publică Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep la 29 iulie 2024 »


26.04.2024
Ghidul e-Transport. Ce trebuie să știe contribuabilii care realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale

În vederea informării tuturor contribuabililor ce realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale, Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, o componentă importantă în digitalizarea ANAF, prin care se urmărește creșterea capacității administrative de combatere a fraudei fiscale. citeste mai multDespreGhidul e-Transport. Ce trebuie să știe contribuabilii care realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale »


23.04.2024
Concluzii după deplasarea delegației MF la Washington: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a condus, în perioada 16-21 aprilie 2024, delegația MF la reuniunile de primăvară ale Grupului Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internațional, de la Washington. În marja reuniunilor, delegația MF a avut întâlniri cu înalți reprezentanți ai Băncii Mondiale (BM), Fondului Monetar Internațional (FMI), Corporației Financiare Internaționale (IFC), precum și cu agențiile de rating S&P și Moody's. citeste mai multDespreConcluzii după deplasarea delegației MF la Washington: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură »


Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

null Ministrul Marcel Boloș a primit vizita E.S. Viola Amherd, președinta Confederaţiei Elveţiene

Ministrul Marcel Boloș a avut astăzi onoarea să primească vizita unei delegații a Confederaţiei Elveţiene, condusă de E.S. doamna Viola Amherd.

Vizita a avut loc în contextul unei strânse colaborări între cele două state, la care Ministerul Finanțelor contribuie prin rolul de Unitate Națională de Coordonare pentru Programul de cooperare elvețiano-român, fiind considerat unul dintre actorii instituționali importanți în relația cu autoritățile din Elveția.

În cadrul discuțiilor, ministrul Marcel Boloș și-a exprimat încrederea că implementarea celui de-al doilea Program de cooperare elvețiano-român va avea ca fundament aceiași piloni pozitivi ca și prima contribuție: colaborare, încredere, eficiență.

Cu o alocare de 221,5 milioane franci elvețieni, sunt finanțate 11 Programe în cadrul celei de-a doua contribuții elvețiene, prin intermediul Programului de cooperare elvețiano-român, în următoarele arii: educație duală și vocațională, eficiență energetică, cercetare, finanțarea IMM-urilor, securitate și ordine publică, transport, sănătate, incluziune socială, societate civilă.

De asemenea, președinta Confederației Elvețiene a exprimat aprecierea față de progresele înregistrate de România în ceea ce privește reformele economice, culminat cu reușita recentă marcată de primul Aviz Formal în cadrul unui comitet sectorial pentru aderarea la OCDE. E.S. Viola Amherd a exprimat disponibilitatea de a sprijini România în procesul de aderare la OCDE.

Ambele părți au convenit să își intensifice eforturile în vederea consolidării colaborării bilaterale și să exploreze modalități concrete de a stimula schimburile economice și de a îmbunătăți climatul investițional.

S-au abordat modalitățile de sprijinire a inovării și antreprenoriatului, în special în domenii precum energia verde și sănătatea.

„Elveția și România se bucură de relații foarte bune în domeniul educației, cercetării și inovației, pe care trebuie să cooperăm în continuare”, a punctat Viola Amherd.

La acest moment, în România sunt aproximativ 3.500 societăți comerciale cu capital elvețian, valoarea capitalului social subscris fiind echivalentul a 2.090 miliarde USD, reprezentând 3,25% din totalul capitalului subscris de investitorii străini.

Domeniile economice care au atras cele mai mari investiții elvețiene sunt sectorul farmaceutic, industria materialelor de construcții, chimia şi petrochimia, IT și telecomunicații, industria aeronautică, sectorul energetic, inclusiv producția de biocombustibili și regenerabile, industria alimentară, zootehnia și sectorul imobiliar.

Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024