Comunicate de presă

Asset Publisher

23.04.2025
Ministrul Finanțelor participă la Reuniunile de Primăvară ale Grupului Băncii Mondiale și FMI, reafirmând angajamentul României pentru stabilitatea fiscal-bugetară

Delegația Ministerului Finanțelor, condusă de domnul Tánczos Barna, viceprim-ministru și ministru al Finanțelor, participă, în această săptămână, la Washington, D.C., la Reuniunile de Primăvară organizate de Grupul Băncii Mondiale și Fondul Monetar Internațional. citeste mai multDespreMinistrul Finanțelor participă la Reuniunile de Primăvară ale Grupului Băncii Mondiale și FMI, reafirmând angajamentul României pentru stabilitatea fiscal-bugetară »


22.04.2025
România se va încadra în ținta de deficit asumată prin Planul Bugetar – Structural Național pe Termen Mediu

Referitor la comunicatul Eurostat privind deficitul bugetar în 2024 al României, Ministerul Finanțelor face următoarele precizări:Deficitul bugetar al României calculat conform metodologiei naționale „cash” a fost, în 2024, de 8,65% din PIB, respectiv 152,72 miliarde lei. citeste mai multDespreRomânia se va încadra în ținta de deficit asumată prin Planul Bugetar – Structural Național pe Termen Mediu »


15.04.2025
Investiții record în titluri de stat în primul trimestru al anului

Fidelis III din 2025, desfășurată între 4 - 11 aprilie, a înregistrat o valoare a subscrierilor de peste 1,34 miliarde lei, prin 16.408 de ordine. 2592 români s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor”, desfășurată de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și Rock FM. Aceștia au investit peste 99,63 milioane lei, beneficiind de o dobândă de 7.60%, cu 1% mai mare decât cea oferită pentru emisiunile clasice cu scadența la 1 an. citeste mai multDespreInvestiții record în titluri de stat în primul trimestru al anului »


Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

null Carmen Moraru, Secretar de stat în Ministerul Finanțelor a condus delegația română la Ecofinul Informal din Spania

La reuniunea informală a Consiliului ECOFIN, care a avut loc în 15 și 16 septembrie 2023 la Santiago de Compostela, s-a discutat, printre altele, Strategia de securitate economică a UE, una dintre prioritățile Președinției spaniole a Consiliului. Dezbaterile din cadrul reuniunii s-au axat pe interacțiunea dintre integrarea financiară la nivel european, politica fiscală, bunurile publice ale UE și abordarea strategică a relațiilor comerciale ale UE. Procesul de evaluare a riscurilor la adresa securității economice a UE va fi unul dinamic, fiind propusă evaluarea progresului la fiecare 6 luni de către Consiliul UE, pe baza contribuțiilor Comisiei Europene și a Înaltului Reprezentant.

Dezbaterile pe marginea pachetului de guvernanță economică au avut în prim-plan elementele cheie ale propunerilor legislative. În primul rând, baza pentru supravegherea fiscală o reprezintă planurile structural-fiscale pregătite de statele membre pentru o perioadă de 4 ani, pornind de la un singur indicator operațional – evoluția cheltuielilor nete, care trebuie să aibă o traiectorie descendentă, iar deficitul bugetar trebuie să rămână sub 3% din PIB la sfârșitul planului. Valorile de referință de 3% și 60% din PIB pentru deficit și datorie rămân neschimbate.

Miniștrii de Finanțe din UE au dezbătut și reformarea mecanismelor financiare la nivel global. Într-un climat geopolitic tot mai tensionat și în condițiile unor noi realități economice, a ratelor crescute a dobânzilor, a insecurității alimentare și energetice, este necesară o plasă de siguranță financiară globală puternică, modernă și eficientă. În acest context, au fost analizate mai multe opțiuni în pregătirea reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internațional (FMI) și Băncii Mondiale din octombrie, de la Marrakech.

Pe agenda reuniunii informale a Consiliului Ecofin s-a aflat și parteneriatul strategic dintre UE și Comunitatea statelor din America Latină și Caraibe (CELAC). În iulie 2023, liderii țărilor UE și CELAC au convenit asupra unei agende istorice de investiții pentru a mobiliza atât capitalul privat, cât și finanțarea publică, care vor accelera tranziția verde și digitală și dezvoltarea umană în țările din regiune.

Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024