8martie

Comunicate de presă

Asset Publisher

30.04.2024
MF publică Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep la 29 iulie 2024

Ministerul Finanțelor anunță că de la 29.07.2024 se dă startul primei sesiuni de înscriere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.300/2024, pentru stimularea dezvoltării regionale prin investiţii ale căror costuri eligibile depășesc 50 milioane lei. Bugetul total al schemei este de 2,25 miliarde lei, respectiv echivalentul a aproximativ 450 milioane euro. citeste mai multDespreMF publică Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiții majore în industriile cu tradiţie în România. Înscrierile încep la 29 iulie 2024 »


26.04.2024
Ghidul e-Transport. Ce trebuie să știe contribuabilii care realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale

În vederea informării tuturor contribuabililor ce realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale, Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală au elaborat Ghidul privind Sistemul national e-Transport, o componentă importantă în digitalizarea ANAF, prin care se urmărește creșterea capacității administrative de combatere a fraudei fiscale. citeste mai multDespreGhidul e-Transport. Ce trebuie să știe contribuabilii care realizează transporturi naționale cu risc fiscal ridicat și transporturi internaționale »


23.04.2024
Concluzii după deplasarea delegației MF la Washington: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a condus, în perioada 16-21 aprilie 2024, delegația MF la reuniunile de primăvară ale Grupului Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internațional, de la Washington. În marja reuniunilor, delegația MF a avut întâlniri cu înalți reprezentanți ai Băncii Mondiale (BM), Fondului Monetar Internațional (FMI), Corporației Financiare Internaționale (IFC), precum și cu agențiile de rating S&P și Moody's. citeste mai multDespreConcluzii după deplasarea delegației MF la Washington: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură »


Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

null Datele ultimei emisiuni de euroobligațiuni denominată în dolari pe maturități de 5 ani și 10 ani

La 23 ianuarie 2024, MF a realizat o tranzacție pe piețele financiare internaționale, prin lansarea a două tranșe de euroobligațiuni cu maturități de 5 ani și 10 ani, denominate în USD.

Valoarea totală a emisiunii de euroobligațiuni de 4 miliarde USD a avut o subscriere finală de peste 14,5 miliarde USD prin participarea unui număr total de peste 230 investitori.

Volumul atras pentru tranșa cu maturitatea de 5 ani este de 2 miliarde USD, la randament de 5,999% și o rată de dobândă de 5,875% pe an, iar pentru tranșa cu maturitatea de 10 ani a fost atras volumul de 2 miliarde USD, la randament de 6,490% și o rată de dobândă de 6,375% pe an. Fondurile obținute din această emisiune au fost decontate în data de 30 ianuarie 2024.

Emisiunea de euroobligațiuni, lansată în data de 23 ianuarie, face parte din planul de finanțare externă aferent anului 2024, prin care Ministerul Finanțelor vizează asigurarea necesarului de finanțare de pe piețele externe pentru acest an, precum și consolidarea rezervei financiare în valută la dispoziția Trezoreriei Statului.

Emisiunea de euroobligațiuni a fost suprasubscrisă de peste 3,5 ori, beneficiind de o bază investițională foarte diversificată atât din punct de vedere geografic, cât și din perspectiva tipurilor de investitori.

Strategia de execuție a permis reducerea costurilor emisiunilor noi față de nivelul anunțat, pe măsura creșterii ordinelor de subscriere, astfel randamentele indicative initiale fiind reduse cu 30 puncte de baza, obținându-se un randament de 5,999% pentru maturitatea de 5 ani și respectiv de 6,490% pentru maturitatea de 10 ani.

Comparativ cu emisiunile denominate în USD realizate în luna ianuarie 2023, randamentele aferente maturităților de 5 și 10 ani au înregistrat scăderi de 71 și 73 puncte de bază, iar marjele care reprezintă riscul de credit al României au scăzut cu 85, respectiv 115 puncte de bază.

Din punct de vedere al tipurilor de investitori, pentru ambele tranșe se distinge preponderența investitorilor de tipul “real money”, respectiv fonduri de active administrate privat care au avut o pondere în cadrul maturităților de 5 și 10 de ani de 62% și respectiv 65%. Totodată fondurile de pensii și companiile de asigurări au avut o distribuție de 8% și 10%, fondurile suverane și instituțiile oficiale o distribuție 9% și 8%, de băncile comerciale și private au avut o alocare de 6% și 4% iar fondurile speculative și brokerii au beneficiat de o alocare de aproximativ 10%.

În ceea ce privește distribuția geografică a investitorilor, pentru maturitatea de 5 ani, aceasta a fost următoarea: Marea Britanie 46%, SUA 19%, vestul Europei 17%, Orientul Mijlociu 6%, CEE 5%, APAC 2% și restul statelor 5%.

Pentru maturitatea de 10 ani, distribuția geografică a investitorilor a fost următoarea: Marea Britanie 41%, SUA 32%, vestul Europei 13%, Orientul Mijlociu 7%, CEE 4%, APAC 2% și restul statelor 1%.

Tranzacția a fost intermediată de către BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE, ING Bank N.V., Morgan Stanley Europe SE, Raiffeisen Bank International AG și UniCredit Bank GmbH.

Informații utile

buton datorie publica 2

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024