Fidelis oct2024

Comunicate de presă

Asset Publisher

null BERD va sprijini România prin finanțări în domenii strategice

Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu și Vicepreședintele BERD, domnul Alain Pilloux, au discutat astăzi, 8 februarie a.c., subiecte legate de climatul investițional, finanțarea companiilor locale, sprijinirea dezvoltării infrastructurii și sprijinirea îndeplinirii unor ținte și jaloane asumate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Întâlnirea de la sediul MF a avut loc în marja vizitei oficiale a BERD în România, în perioada 7-9 februarie 2022.

“Salut activitatea BERD în România și sprijinul acordat afacerilor românești. Rolul BERD în finanțarea investițiilor la nivel local este vital, prin colaborarea directă cu administrațiile locale și companiile din subordinea acestora. Cred că este foarte important să realizăm împreună o strategie pe termen mediu țintită pe proiecte locale, pentru dezvoltarea regională, atât de necesară pentru România” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

De asemenea a fost adus în discuție importanța colaborãrii cu BERD în privința implementării reformelor asumate prin PNRR și continuarea dialogului pe linia Invest EU.

BERD este unul din cei mai mari investitori instituționali din România, concentrându-se pe promovarea stabilității și pe extinderea produselor din sectorul financiar, pe îmbunătățirea infrastructurii prin eficiență și prin implicarea sectorului privat. La rândul său, reprezentul Băncii și-a arătat disponibilitatea de a sprijini România prin creșterea finanțării proiectelor, precum și prin asistența tehnică acordată în domenii strategice ca: energie, municipalități și infrastructură.

Strategia curentă de țară pentru România, aferentă perioadei 2020-2025, are în vedere promovarea investițiilor în infrastructura durabilă și dezvoltarea regională, sprijinirea productivității prin expansiunea sectorului corporate și perfecționarea competențelor și extinderea intermedierii financiare și a piețelor de capital.

BERD a investit până în prezent aproximativ 9,5 miliarde de euro în 485 de proiecte, din care 176 de proiecte sunt în curs de implementare, cu o valoare de cca 2,121 miliarde euro. Acestea sunt structurate pe trei mari categorii de beneficiari: instituţii financiare (485 milioane euro); industrie, comerţ şi agribusiness (915 milioane euro); infrastructură durabilă (721 milioane euro).

Informații fiscale și bilanțuri

exemplu card buton

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.


Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


contestatii card

Anunţuri acte administrative fiscale




Noutăţi

Asset Publisher

20.11.2024
România suspendă Convenția cu Republica Belarus pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și capital

Începând cu data de 12 noiembrie 2024, conform prevederilor Ordinului Ministerului Afacerilor Externe nr.2412 din 06 noiembrie 2024, publicat în Monitorul Oficial nr.1126 din 12 noiembrie 2024, România suspendă în întregime aplicarea prevederilor Convenției între Guvernul României și Guvernul Republicii Belarus pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și pe capital și a Protocolului anexat, semnate la București la 22 iulie 1997, ratificate prin Legea nr.102/1998, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.200 din 29 mai 1998. citeste mai multAboutRomânia suspendă Convenția cu Republica Belarus pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit și capital »


05.11.2024
Acord în Consiliul ECOFIN pe Pachetul TVA în era digitală

Miniştrii de finanţe din Uniunea Europeană au ajuns la un acord politic asupra pachetului legislativ privind taxa pe valoarea adăugată (TVA) în era digitală (VIDA) în cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) care a avut loc marţi, 5 noiembrie, la Bruxelles. România a fost reprezentată în cadrul reuniunii de ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, care a subliniat importanța Pachetului legislativ VIDA în contextul luptei împotriva fraudei fiscale și a necesității reducerii decalajului de TVA. „În contextul digitalizării economiei și a necesității actualizării regulilor în materie de TVA, putem spune că România se află cu un pas înainte, fiind dată drept exemplu pozitiv în adoptarea măsurilor de digitalizare. Prin implementarea sistemului e-Factura, ne aliniem deja cerințelor europene privind facturarea electronică și suntem pregătiți să aplicăm cerințele de raportare digitală pentru tranzacțiile intracomunitare. România se dovedește a fi un partener activ și deschis la inovare în această direcție”, a transmis ministrul Marcel Boloș.Odată cu adoptarea pachetului VIDA, statele membre vor fi obligate să aplice cerințele de raportare digitală, bazate pe facturarea electronică în cazul tranzacțiilor intracomunitare. Statele membre trebuie să impună facturarea electronică a tranzacțiilor folosind un standard european unic.Tot în cadrul reuniunii, miniştrii de finanţe au fost informaţi despre stadiul discuţiilor privind sprijinul financiar acordat Ucrainei, aceştia salutând acordul la care s-a ajuns cu partenerii din G7 pentru noul mecanism prin care vor fi asigurate împrumuturi de 45 miliarde euro, acoperirea acestor împrumuturi făcându-se din veniturile excepționale generate de imobilizarea activelor suverane ale Federaţiei Ruse.Schimbul de opinii cu privire la raportul anual al Consiliului Fiscal European (EFB), aprobarea concluziilor privind progresele înregistrate în ceea ce privește prioritățile statistice ale UE şi informarea privind principalele rezultate ale reuniunii G20 de la Washington (23-24 octombrie a.c.) au completat agenda. citeste mai multAboutAcord în Consiliul ECOFIN pe Pachetul TVA în era digitală »


Informații utile

buton datorie publica 2

en

buton ajutor de stat

buton transparenta bugetara 2

forexebug 2021

buton revista finante

buton brexit cu sigla

taxedu

RO-Elvetia

ANFP_concurs

fiipregtit

internship2024